Citat:
in fine nu va contest ! dar eu asa stiam ! au fost scoase din cnak pentru ca erau foarte putin durabile si foarte costisitoare! si membrana nu este neaparat de 24 poate fii si de 26 pentru ca in cnak nu erau permise modificarile! eu stiam ca un kz2 poate ajunge si la 50 de cp , iar un f.a si la 40..cel putin asta stiu de al meu ca are , mentionez nu este motor stoc poate motoarele stoc au 30...stiam ca motoarele ica/j adica cele cu ambreiaj 100 cc cu ambreiaj au 27-30 de cp
Nu au fost scoase din CNAK ci au fost scoase de către CIK, o dată cu motoarele ICA/J, din toate competiţiile oficiale fiind înlocuite cu KF2 şi respectiv KF3!!!
"Membrană" de 26 nu a existat nici o data!!! Daca ai folosit un carburator de 26 care în mod firesc cerea o galerie de admisie de acelaşi diametru, te anunţ că a fost complet ilegal!!! Nu CNAK-ul interzice astfel de "făcături" ci chiar Regulamentul Tehnic Internaţional CIK, care este obligatoriu în toate ţările membre, inclusiv în România!!!
Moda asta cu "carburatoare mari" provine din preistoria motociclistică a kartingului şi nu mai are nici o valoare ba chiar face motoarele moderne să meargă aiurea"
Nu ştiu cum ai reuşit să măsori "caii" motorului tău dar cu astfel de "preparări" care nu sunt permise de regulamente nu are nici o importanţă câţi crezi tu că ai în plus faţă de un motor "de stoc", o dată ce cu un astfel de motor nu poţi deveni decît "campion mondial pe ţară"
Oricum, cât de curând, motoarele FA, ICA şi ICA/J vor deveni şi în România doar piese de muzeu!

Să nu ne mai amăgim cu "achiziţii ieftine" de acest gen care nu sunt decât cadouri nesperate pentru diverşii "şmecheri" din ţară şi din străinătate care oricum nu le-ar fi put vinde decât la fiare vechi!
Menţinerea în viaţă a unor astfel de "mumii", costă până la urmă mai mult decât nişte second-handuri regulamentare!
Nu uita înţeleapta zicere: "Suntem prea săraci ca să ne permitem lucruri ieftine şi proaste!"