Club Karting Romania

Clubul pilotilor si pasionatilor de Karting

Ora este UTC + 2

Acum este Dum Iul 15, 2018 8:56 pmScrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: MEMORIU ADRESAT AUTORITĂŢII NAŢIONALE PENTRU SPORT
MesajScris: Vin Oct 07, 2011 12:48 pm 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 13, 2010 6:32 pm
Mesaje: 128
63 de sportivi, participanti in cadrul Campionatului National de Karting Dunlop, au intocmit si semnat un Memoriu pe care l-au depus in urma cu cateva zile la Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, in semn de protest fata de ultimele decizii ale acestui for, care afecteaza activitatea sportiva de karting din Romania. In asteptarea raspunsului pe care ANST trebuie sa il dea sportivilor, mai jos puteti citi acest memoriu:MEMORIU ADRESAT AUTORITĂŢII NAŢIONALE PENTRU SPORT ŞI TINERET

Subsemnaţii, sportivi participanţi în cadrul Campionatelor Naţionale de Karting ale Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, vă adresăm prezentul protest, urmare a recentelor decizii ale Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, care afectează activitatea sportivă de karting din ţara noastră.

Considerând că nu se cunoaşte cum a ajuns kartingul în situaţia critică actuală, aducem următoarele precizări:

Odată cu apariţia Legii Sportului nr. 69/2000, asociaţia Automobil Clubul Român a refuzat să-şi reorganizeze structurile şi activităţile sportive pe care le derula la acea dată, până la termenul 31.12.2001 prevăzut de această Lege specială, astfel că sportivii din karting au participat între anii 2000-2004 la campionate nerecunoscute oficial. În anul 2004, „federaţia” din cadrul ACR a dispărut printr-o simplă modificare de statut a sus-numitei asociaţii. În acelaşi an 2004, cu toate că amintita organizaţie (ACR) avea în principal activităţi non-sportive, a obţinut o modificare a Legii 69/2000, astfel că a fost recunoscută drept structură sportivă prin Legea 472/2004, pentru propriile sale activităţi de automobilism şi karting. Nici atunci campionatul de karting nu a fost recunoscut oficial şi nici nu putea fi, atâta vreme cât ACR nu este federaţie sportivă naţională. Drept urmare nici kartingul, nici titlurile de campion acordate de această asociaţie nu au fost recunoscute oficial în România, dovadă că nu figurează în Anuarele Sportive editate din 2004 până în 2009.

La aproape un deceniu de la intrarea in vigoare a Legii Sportului, au fost organizate sub egida FRAS si cu autorizarea ANST, primele competiţii oficiale de karting la nivel naţional: Cupa FRAS şi Campionatul Naţional de Karting Dunlop 2010. Noi, sportivii, am înţeles să participăm la competiţiile organizate sub tutela FRAS, datorită publicării primei ediţii a Regulamentului Naţional oficial de Karting, precum şi pentru că în sfârşit, după atâţia ani, concuram pentru titluri la karting oficial recunoscute în ţara noastră. Nu în ultimul rând, am luat startul la aceste competiţii pentru că organizarea kartingului sub tutela FRAS corespunde, aşa cum cere Legea, cu organizarea sportului cu motor la nivel internaţional, adică sub egida Federaţiei Internaţionale a Automobilului. Dovadă - toate competiţiile de karting ale FRAS au fost menţionate, încă de la început, pe agenda evenimentelor sportive publicată pe site-ul ANST, deci recunoscute oficial.

In 2011 ne-am înscris la a doua ediţie consecutivă a Campionatului Naţional de Karting Dunlop 2011, competiţie care figurează şi astăzi, la data semnării acestui protest colectiv, pe agenda oficială a evenimentelor sportive ale ANST. Cu toate acestea ni s-a adus la cunoştinţă că ANST ar fi decis să recunoască recent o nouă federaţie naţională sportivă, exclusiv pentru karting, implicându-se partizan în cadrul procesului de acordare a personalităţii juridice, de partea vechii asociaţii ACR şi împotriva FRAS. Este de notorietate publică atitudinea potrivnică a ACR, care a contestat în instanţă din 2005 şi până în 2009, existenţa şi funcţionarea FRAS, pierzând, în final, toate procesele. In concluzie, nu suntem surprinşi că ACR continuă să nu recunoască Statutul FRAS, sprijinind înfiinţarea unei federaţii de karting separate, contrar modelului federaţiei internaţionale corespondente (FIA), la care asociaţia ACR e afiliată ! Dar protestăm faţă de modul inadmisibil în care ANST a făcut front comun cu această asociaţie a şoferilor amatori, împotriva unei Federatii sportive nationale deja recunoscute oficial.

De asemenea ni s-a adus la cunoştinţă că ANST ar fi decis să revină asupra caracterului oficial conferit iniţial de aceeaşi instituţie, Campionatului Naţional de Karting Dunlop desfăşurat sub egida FRAS. Considerăm o injusteţe să ne fie anulat un drept legitim dobândit legal şi pe merit, acela de a îmbrăca tricourile de Campioni Naţionali 2011, datorită unor interese care nu au nimic de-a face cu sportul.

Având în vedere că este la mijloc viitorul nostru, al celor direct implicaţi ca sportivi în această activitate, protestăm împotriva modului în care ANST a gestionat problema kartingului. Autoritatea, fie că ea s-a numit MTS, ANS sau ANST, nu s-a implicat în karting timp de aproape două decenii. La zece ani de la intrarea in vigoare a Legii Sportului, când kartingul fusese în sfârşit, oficializat în cadrul Federaţiei naţionale de sport automobilistic, deci după modelul FIA-CIK, ANST a intervenit abuziv, încercând sa treacă această activitate sportivă, contrar prevederilor legii, sub tutela unei pseudo-federaţii, cu unic obiect de activitate kartingul. Ce perspective reale oferă această structură sportivă, creată artificial pentru satisfacerea orgoliilor aceloraşi oameni din trecut, atât timp cât după aproape două decenii de regres continuu sub conducerea acestora, kartingul ajunsese in 2009 la un număr redus de 30-35 de concurenţi, iar taxele de participare crescuseră într-atât încât devenise vizibil caracterul exclusivist al întrecerilor, dedicate preponderent copiilor cu părinţi înstăriţi ? În schimb la FRAS, competiţiile de karting s-au bucurat încă de la primele starturi de o largă participare a tuturor copiilor şi tinerilor şi chiar a multor concurenţi din străinătate.

Ne este foarte clar că factorii responsabili din ANST au ştiut de la bun început că, prin avizarea „noii” federaţii de karting, se va ajunge la o suprapunere de obiect de activitate cu FRAS şi la două campionate naţionale paralele, dintre care numai unul poate fi oficial. Indiferent care ar fi motivaţia şi interesele care au condus la aceasta situatie, nu este posibil ca Autoritatea guvernamentală să inducă în eroare opinia publică, presa de specialitate, cluburile sportive, sponsorii şi pe noi, sportivii, oficializând pe parcursul a doua sezoane competiţionale acordarea titlurilor de Campioni Naţionali la karting in cadrul FRAS, pentru ca mai apoi să se răzgândească înaintea încheierii Campionatului şi să ignore clasamentele oficiale la zi, anunţând că o altă entitate va desemna campionii naţionali la karting pe 2011. Nu credem că aşa-ceva s-a mai întâmplat vreodată, în istoria sportului mondial!

Nu putem accepta justificările lipsite de acoperire legală care s-au aflat la originea acordării avizului şi Certificatului de Identitate Sportivă în favoarea FRK. Susţinem şi putem dovedi că ANST a închis ochii la încălcările Legii nr.69/2000, din moment ce a permis înfiinţarea acestei structuri prin sfidarea organizării sportului cu motor la nivel mondial. O federaţie al cărei statut nu corespunde modelului obligatoriu al FIA şi pentru care nu există la nivel mondial federaţie internaţională recunoscută, aşa cum este FIM pentru motociclism, respectiv pentru Federaţia Română de Motociclism, nu poate exista în peisajul sporturilor cu motor din ţara noastră.

Observând că FRK nu s-a conformat prevederilor Legii Sportului, de a-şi elabora un statut în conformitate cu cel al federaţiei internaţionale corespondente, ne întrebăm ce încredere mai putem avea în deciziile ANST, existând riscul să ni se spună, din nou, la jumătatea anului viitor, că am fi participat la o competiţie care, împreună cu federaţia respectivă, au devenit nelegale, neoficiale, etc. Ne referim la art.25(4) al HG nr.884/2001 privind normele de aplicare a Legii 69/2000, care precizează că „statutul federaţiei sportive naţionale se elaborează în conformitate cu prevederile statutului federaţiei internaţionale pe ramură de sport corespondente”, condiţie obligatorie pe care FRK nu a îndeplinit-o la înfiinţare şi nu o îndeplineşte nici acum.

Considerăm că este inadmisibil să ni se impună tocmai de către ANST, să concurăm pentru titlul de Campioni Naţionali în cadrul unei federaţii ilegale. De aceea vă transmitem intenţia de a participa, în continuare, la competiţiile de karting organizate de Federaţia Română de Automobilism Sportiv, singura abilitată prin lege şi Statutul său, armonizat la FIA, să tuteleze kartingul românesc.

In încheiere, vă aducem la cunoştinţă dumneavoastră mai întâi, protestul nostru, rugându-vă să luaţi măsurile legale ce se impun pentru reintrarea în legalitate a activităţii de karting, aşa cum s-a derulat aceasta în 2010 şi 2011. În eventualitatea că solicitarea noastră nu va fi soluţionată favorabil, vom înştiinţa şi alte autorităţi ale Statului, celelalte federaţii sportive precum şi întreaga opinie publică sportivă, atât din ţară cât şi din străinătate, de faptul că prin recunoaşterea FRK, s-a comis un act ilegal ce va avea consecinţe nefaste asupra viitorului kartingului românesc, dovedind, totodată, carenţele si disfuncţionalităţile produse prin astfel de decizii, în organizarea sportului românesc.

_________________
Imagine Imagine
ClubC4 Romania | DS Spirit | MotorSportNews


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: MEMORIU ADRESAT AUTORITĂŢII NAŢIONALE PENTRU SPORT
MesajScris: Vin Oct 07, 2011 2:08 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Aug 05, 2010 1:54 am
Mesaje: 162
Felicitări pentru corectitudine şi echidistanţă!
Felicitările sunt adresate administratorilor acestui forum şi nici decum „celor 63 de sportivi” care, în stilul cu care FRAS ne-a obişnuit, nu semnează respectivul protest.
De fapt, în opinia mea, nici nu avea cine să semneze deoarece „stilul” este uşor de recunoscut şi cred că tinerii kartişti care sunt folosiţi ca masă de manevră de către „autorul” protestului, ar trebui să-i ceară socoteală pentru folosirea lor în scopuri aproape personale!
Administratorii forumului „Club Karting”, fac încă o dată dovada utilităţii acestui forum care pune în discuţia tuturor pasionaţilor de karting, toate opiniile şi situaţiile care animă viaţa agitată a acestui sport în România!
Nu vreau să-mi mai pierd timpul comentând elucubraţiile şi minciunile conţinute în respectivul „protest” dar, ceace mi se pare absolut revoltător este tupeul unui grup de indivizi, veniţi alaltăieri în karting, care continuă să-şi dorească să confişte în interes personal un sport, ai cărui reali experţi şi practicanţi cu vechime serioasă s-au grupat în mod firesc în Federaţia Română de Karting.
FRK are, conform legislaţiei naţionale şi reglementărilor FIA, exact aceleaşi drepturi ca Federaţia Română de Automobilism Sportiv care nu este încă recunoscută de ASN-ul din România şi deci nu este nici validată de către FIA!
Tinerii şi naivii kartişti care s-au lăsat folosiţi de către dl. Mazilu & Co., habar nu au că dacă vor dori să participe la competiţii oficiale CIK-FIA vor afla că licenţele lor, emise de către FRAS, au aceeaşi valoare cu o cartelă telefonică expirată.
Apropos de lăudabila reapariţie a cunoscutului campion Matei Mihăescu, al cărui tată nu este nimeni altul decât preşedintele CNK-FRAS, sunt uşor nedumerit ce reacţie poate avea faţă de afirmaţiile din prima parte a „memoriului” care-i anulează pur şi simplu palmaresul, obţinut în mod strălucit pe vreme când FRAS nici nu exista şi care acum are tupeul să declare ca „nerecunoscute oficial” rezultatele unui campionat naţional care are o tradiţie de peste 35 de ani?!
Aşa cum sper ca românii să ştie cum să voteze în 2012, chiar „momiţi” cu diverse forme de mită electorală, sper ca tinerii kartişti care s-au lăsat „cumpăraţi” de FRAS, să-şi dea seama că este firesc să faci sport cu onoare şi demnitate, sub egida federaţiei de specialitate şi nu ca membri ai unei „anexe” a unei federaţii care este dedicată altei discipline sportive!
Aştept comentarii, evident pro şi contra!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: MEMORIU ADRESAT AUTORITĂŢII NAŢIONALE PENTRU SPORT
MesajScris: Vin Oct 07, 2011 3:37 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Lun Iul 19, 2010 1:08 pm
Mesaje: 31
Buna ziua,

Imi cer scuze ca ma bag in seama, dar nu ma pot abtine.
Ca si pasionat al sportului cu motor, fost participant in Campionatul National de Motociclism Viteza si CN de Supermoto si participant in diverse competitii de karting din tara... fie judetene, interjudetene (acu multi ani) sau concurent in competiile organizade sub egida FRAS, as dori sa va zic ca este o dezamagire ca o mana de oameni (kartisti) NU ne putem oganiza intr-un singur CAMPIONAT NATIONAL.
Ceea ce cu totii nu bagam de seama este ca toata harababura asta ne afecteaza pe fiecare in parte ca si sportivi.Nu putem zice ca avem siguranta ca rezultatele muncii noastre care reies din sacrificii si compromisuri pentru a fi prezenti in ceea ce noi credem ca este un Campionat National.Fie ca este FRAS sau FRK sau cum se numeste.Sincer nu vad rostul acestor "certuri" care par mai mult personale decat in interesul sportivilor.
Sper ca sezonul viitor sa fie o situatie mai clara in ceea ce priveste Campionatul National de Karting.
imi cer scuze daca deranjez pe cineva cu parerea mea, dar ca pasionat sau pilot/sportiv si utilizator al acestui forum consider ca este dreptul meu de a-mi expune parerea.
As dori ca fiecare pilot din FRK sau FRAS sau chiar din cei care participa in competitiile interjudetene sa isi expuna parerile

O zi buna sa aveti

_________________
Gherghinescu Remus-Mircea
C.S. Dumbravita - Timis
"Auto-Karting"


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: MEMORIU ADRESAT AUTORITĂŢII NAŢIONALE PENTRU SPORT
MesajScris: Vin Oct 07, 2011 3:52 pm 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 13, 2010 6:32 pm
Mesaje: 128
Nu deranjezi pe nimeni cu nimic, ai tot dreptul sa iti exprimi parerea mai ales ca esti participant, pilot si nu reprezentant FRAS, FRK!
Legat de ce va fi la anul, personal nu cred ca se va schimba ceva, si lucrurile vor fi ca si pana acum adica 2 competitii distincte , 2 licente diferite , 2 tabere diferite!

_________________
Imagine Imagine
ClubC4 Romania | DS Spirit | MotorSportNews


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: MEMORIU ADRESAT AUTORITĂŢII NAŢIONALE PENTRU SPORT
MesajScris: Vin Oct 07, 2011 4:27 pm 
Neconectat

Membru din: Vin Oct 07, 2011 3:03 pm
Mesaje: 1
Bunaziua.
Asta imi aminteste de unele lucruri pe care trebuia sa le suport atunci cand participam in campionatul FRAS. Imi aduc aminte de o "sedinta" condusa de dl. Rusanescu, SG-ul de atunci al federatiei. Intr-o sambata,pauza dintre doua etape de coasta,ne-a "prins" pe majoritatea sportivilor si ne-a aratat o roaba de dosare care reprezentau citatii,sentinte si alte actiuni rezultate in urma "luptei" dintre ACR si FRAS. Eram la Resita si SG-ul avea in portbagaj aceste acte! Ciudat? Nu, pt. ca daca vrei sa participi in campionatele FRAS trebuie sa fii activist,adept al "miscarii de perpetuare a obiceiurilor bolsevice".Mai au sa conceapa ritualuri pt. initiere,ceva de genul sa-ti puna poala in cap dl. Mazilu :grin:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: MEMORIU ADRESAT AUTORITĂŢII NAŢIONALE PENTRU SPORT
MesajScris: Vin Oct 07, 2011 4:31 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Aug 05, 2010 1:54 am
Mesaje: 162
Evident, dragă Remus că ai tot dreptul să-ţi afirmi opiniile, mai ales că ele sunt sincere şi corecte!
În cazul tău dragă Bogdan, nu sunt de acord nici măcar cu ideea că vor exista două campionate, două tipuri de licenţe, două entităţi sportive, etc.! Asta ar însemna să ne situăm de bună voie în afara contextului CIK-FIA, adică nicăieri şi asta în condiţiile în care avem 4 piste de nivel internaţional, 35 de ani de tradiţie şi numeroase competiţii şi rezultate internaţionale la care FRAS nu a contribuit cu absolut NIMIC!
Dragă Remus şi tu greşeşti când apreciezi actuala situaţie ca o simplă „ceartă”. Cum poate fi calificată situaţia în care nişte răufăcători fură copilul unei familii, pentru a încasa „alocaţia” şi după ce îl ţin ostatec 2 ani, au imensul tupeu de a da părinţii naturali în judecată pentru că îi deranjează dorindu-şi copilul înapoi!
Repet încă o dată şi am să continui să susţin, în calitatea de părinte natural al copilului, dreptul logic şi firesc dreptul kartingului din România de a avea o federaţie proprie, aşa cum automobilişti şi-au impus voinţa de a avea o federaţie a lor.
Aşi dori să aflu dacă măcar unul dintre kartiştii, la care te referi tu dragă Remus, ar accepta să practice sportul pe care îl iubesc la Federaţia de Oină, doar pentru faptul că li s-au oferit condiţii mai avantajoase.
Apropos! Cât de „avantajoase” sunt condiţiile oferite de FRAS şi cât vor mai dura ele? Este un „avantaj” faptul că licenţele kartiştilor de la FRAS nu le permit decât participare la curse organizate în „curtea” acesteia?
Situaţia nu va putea fi „clarificată” decât de către sportivi, a căror opţiune pentru sezonul 2012 când vor trebui să aleagă între a fi piloţi de karting sau „mini-automobilişti” care să facă doar reclamă anvelopelor DUNLOP.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: MEMORIU ADRESAT AUTORITĂŢII NAŢIONALE PENTRU SPORT
MesajScris: Vin Oct 07, 2011 7:08 pm 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 13, 2010 6:32 pm
Mesaje: 128
Nimanui nu-i convine situatia actuala insa personal nu vad ca la anul situatia sa fie diferita!
Nu imi doresc 2 campionate cand si asa cei care participa si fac sacrificii sunt doar o mana de oameni! Ramane de vazut in primavara viitoare ce se va intampla!


Sent using Iphone and Tapatalk

_________________
Imagine Imagine
ClubC4 Romania | DS Spirit | MotorSportNews


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: MEMORIU ADRESAT AUTORITĂŢII NAŢIONALE PENTRU SPORT
MesajScris: Vin Oct 07, 2011 8:27 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Aug 05, 2010 1:54 am
Mesaje: 162
Nimeni dar, absolut nimeni, nu stă în calea unor oameni ca tine, Remus sau alţi pasionaţi adevăraţi şi oneşti ai
kartingului să participaţi la adunarea generală a FRK, adunare care va avea loc la iarnă şi unde vă puteţi convinge
direct dacă afirmaţiile despre federaţia de karting sunt adevărate sau nu.
Şi pentru mine ar fi extrem de important ca oameni ca voi să mi se alăture în efortul de a face lucrurile să se mişte
în direcţia cea bună.
Nu vreau să vă influenţez dar, am serioase dubii că acelaşi lucru se va întâmpla la FRAS unde oricum într-o adunare
generală majoritatea decidentă aparţine în mod firesc automobiliştilor şi unde kartingul este doar una dintre mai multele
"comisii" care reprezintă cele câteva specialităţi ale sportului automobilistic. Un detaliu semnificativ este faptul că în
Consiliul Federal FRAS, kartingul nu este reprezentat de nici un membru.

Între timp am aflat, chiar din surse ANST, că respectivul "memoriu" este ulterior unei notificări oficiale, prin care Agenţia
Naţională pentru Sport şi Tineret "invita" FRAS-ul să-şi vadă de automobilism şi să lase FRK să se ocupe de karting!
Continuarea "ostilităţilor" este doar decizia FRAS, care într-o bună zi (sperăm cât mai curând) va trebui să se conformeze
şi să respecte legea sportului, reglementările FIA şi FRK-ul în care se regăsesc profesioniştii acestui sport.
Aştept reacţii şi comentarii!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: MEMORIU ADRESAT AUTORITĂŢII NAŢIONALE PENTRU SPORT
MesajScris: Vin Oct 07, 2011 8:47 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Iun 07, 2011 9:46 am
Mesaje: 119
Peste putin timp plec din Buc si mi-am aruncat ochii pe forum.
Pai, domnule Grozea, daca e sa resp[ectam spiritul "legii" cum poate fi considerat un campionat ca fiind "national" cand acest campionat 2011 (FRK) a inceput de 1 iunie??
Chestia ca a fost organizat pana atunci de CNAK care era de fapt.. = povesti !!!!!!
Un campionat (de oina, auto, karting, calarie si alte sporturi) nu poate fi decat organizat de o singura federatie (in Romania) iar faptul ca o comisie a ACR a tutelat (organizat) un asa-zis campiuonat nu inseamna ca 2011 a fost campionatul organizat de federatia de karting!Bravo ei ca s-a implicat in restul anului !
E ca si cum ai amesteca merele cu perele ca sa dea inghetata !!
Dintr-o postare a dvs mai veche (si din siteul FRK - Istoria kartingului, scrisa cred ca tot de dvs.) am inteles ca au fost si alti "parinti ' ai kartingului romanesc, unii mai sunt inca in viata. Faptul ca dvs. sustineti ca sunteti "tata karting", "parintele natural al copilului" (amuzanta formularea !!) adica singurul care este alfa si omega in kartingul romanesc este o nerecunoastere a meritelor celorlalti "tatzi" .
V-am mai intrebat : cate federatii nationale sunt afiliate la Comisia Internationala de Karting - FIA? De ce FIA a trecut de la FIK la CIK - oare nu pentru ca "kartingul' este parte a sportului "auto"? Ba da. asa cum de altfel FIA arata in premabulul de la siteul ei!
Inteleg ingrijorarea dvs. ca poate nu veti avea un numar mare (peste 100) de piloti in campionatul 2012 dar de ce amenintati pe cei care au alergat in campionatul FRAS?
Nu tot karting a fost?? Eu vad rezolvarea mult mai simpla: o intalnire intre reprezentatntii FRK si FRAS (fara purtatorii de cuvant !!) si inceperea discutiilor de unificare a FRK si FRAS, fiecare cu argumente si propuneri si formarea staffului unic care sa coordoneze kartingul national. De ce sustineti ca licentele FRAS nu permit kartistilor sa participe la competitiile FRK? De ce sa nu poata FRK-istii sa vina sa alerge in competitiile FRAS? Nu tot karting e? Nu cred ca dl. Lucian ar refuza o astfel de intalnire si nu cred ca nu poate avea si propuneri eficiente. Apropos, d. Stefan Lucian nu poate fi considerat "tata karting" - mai tata decat dvs? Cred ca da, a facut si face infinit mai mult decat dvs. pentru karting si din cate se vade are o alta viziune decat dvs ( o viziune constructiva si nu doar declarativa si ofensatoare la adresa celor care nu va impartasesc ideile). Iarasi, ce treaba are politicul (alegerile din 2012 ) cu sportul karting? Daca aveti frustrari ca nu sunt altii la conducerea tarii e treaba dvs dar spuneti-le in particular si nu intr-un forum de karting!
Kartingul face parte din sportul auto si asa cum FIA gestioneaza sportul auto si kartingul prin CIK (comisie, nu federatie) nu vad de ce in Romania nu s-ar respecta politica FIA.
Rugamintea mea- daca raspundeti la aceasta postare- faceti-o in termenii unui forum al pasionatilor de karting - civilizat, fara a va aroga dreptul de "factotum" si rrespectati dreptul la opinii diferite mai ales ca acestea (opiniile) nu aduc jignire si nu ofenseaza pe nimeni!
In karting nu cred ca exista "patriarhat", inca !! :nonono


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: MEMORIU ADRESAT AUTORITĂŢII NAŢIONALE PENTRU SPORT
MesajScris: Vin Oct 07, 2011 10:48 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Lun Iul 19, 2010 1:08 pm
Mesaje: 31
Cu tot respectul, imi dau seama ca acest conflict intre cele doua federatii este mult mai mult decat o simpla cearta.Este o adevarata harababura in care cei care pierd sunt cei ca mine...spotivi care "se chinuie" sa participe la competitii.Sincer eu am ales FRAS deoarece costurile si conditiile erau decente la momentul in care am decis sa particip impreuna cu echipa.
Nu ma intereseaza ca e FRAS sau FRK sau oricum s-ar numi......pacat ca aceste conflicte afecteaza kartingul in Romania.In tara noastra mica avem foarte multi care se dau in competitii de karting, fie ele judetene..interjudetene sau "nationale".Datorita acestor conflicte multi aleg sa nu participe in niciunul dintre aceste "Nationale".Poate ca nu va dati seama ca este o mare pierdere pentru acest sport.
Sunt de acord cu "eugen" ca ar fi mult mai ok sa se intalneasca reprezentantii celor 2 federatii sa poata pica la un acord pentru a unifica si a crea un Campionat National de Karting.
Mentinand un cost decent de participare si crearea calendarului competitional pentru a avantaja toti participantii (adica folosind toate 4-5 mari piste din tara) ar putea fi clasele mult mai animate venind mai multi piloti, automat crescand si nivelul competitional.
Parerea mea....

_________________
Gherghinescu Remus-Mircea
C.S. Dumbravita - Timis
"Auto-Karting"


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2

Acum este Dum Iul 15, 2018 8:56 pm

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron

Firme Partenere

Parteneri Media

News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
phpBB SEO