Club Karting Romania

Clubul pilotilor si pasionatilor de Karting

Ora este UTC + 2

Acum este Dum Iul 15, 2018 8:55 pmScrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 20 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Comedia după Melinte. Și răspunsul lui Victor Ponta
MesajScris: Mar Iun 12, 2012 4:21 pm 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 13, 2010 6:32 pm
Mesaje: 128
Un articol extrem de interesant si dureros in acelasi timp:

http://www.tolo.ro/2012/06/12/comedia-dupa-melinte/

_________________
Imagine Imagine
ClubC4 Romania | DS Spirit | MotorSportNews


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Comedia după Melinte. Și răspunsul lui Victor Ponta
MesajScris: Mie Iun 13, 2012 11:04 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Aug 05, 2010 1:54 am
Mesaje: 162
Dragă Bogdan,
Eu îţi mulţumesc sincer pentru publicarea articolului lui Tolontan!
Conotaţiile politice ale acestei jalnice prestaţii, pun în serios pericol viitorul kartingului românesc şi cer
o replică pe care nu am ezitat să o dau:

Îmi pare sincer rău, domnule Tolontan!
Vârsta şi experienţa de viaţă, ar fi trebuit să mă determine să nu fac nici o apreciere la adresa ultimei dumneavoastră manifestări de a-toate-ştiutor în orice domeniu care are legătură cu sportul. De această dată, neşansa dumneavoastră este că aţi jignit în mod grosolan şi nemeritat, un grup de pasionaţi ai unui sport care nu are nici o legătură cu expertiza dumneavoastră şi acest lucru se vede de la mare distanţă.
Stimulat pe semne, de beneficiile unei prietenii cu nişte automobilişti care vor să compenseze sărăcia palmaresului personal, cu funcţii federale şi fiind un bun cunoscător al reţetei de succes din presa românească, „minţiţi, minţiţi, că tot rămâne ceva!”, v-aţi pripit să batjocoriţi practicanţii unui un sport şi federaţia pe care au înfiinţat-o.
Deşi nu sunt sigur că ştiaţi ceva despre karting, aţi aflat „pe surse” că este un sport practicat de fiul lui Ponta şi de ambii feciori ai lui Tăriceanu şi asta a fost deajuns ca flerul tabloid care v-a transformat într-un spectaculos sparing partner pentru Becali şi Mitică Dragomir, să vă sugereze un subiect „gras”.
Aţi greşit amarnic, domnule Tolontan! Este absolut inacceptabil ca un jurnalist sportiv, cu notorietatea dumneavoastră şi pe care îl citeam cu plăcere, să nu cunoască următoarele informaţii pe care vi le pune la dispoziţie un gazetar ceva mai bătrân decât dumneavoastră şi pe care vă rog insistent să le verificaţi:
• Karting-ul există în România, încă de la începutul anilor ’70, iar Campionatul Naţional al acestei discipline sportive se află la cea de a 38-a ediţie!
• În conformitate cu reglementările Federaţiei Internaţionale a Automobilului – FIA şi cu Legea 69/2000 Autoritate Sportivă Naţională, pentru disciplinele sportive automobilism şi karting, este Automobil Clubul Român.
• Aplicând aceleaşi reglementări, ACR-ul a delegat puterea sportivă în domeniul karting-ului, Federaţiei Române de Karting, înfiinţată perfect legal la 1 iunie 2011.
• În mod absolut abuziv, o altă structură sportivă, FRAS – Federaţia Română de Automobilism Sportiv, s-a auto-declarat suverană şi în domeniul karting-ului, deşi pe Certificatul său de Identitate Sportivă, eliberat de către ANST scrie doar „AUTOMOBILISM” şi nici măcar nu este recunoscută oficial de către FIA!
Dacă aţi fi avut minima curiozitate, care ar fi respectat şi cutumele deontologice ale profesiei, să consultaţi şi „altera pars”, poate aţi fi aflat că FRK nu este creaţia slugarnică a doamnei Melinte, aşa cum vă place să sugeraţi.
Dreptul firesc al unor sportivi de a avea o federaţie proprie şi de a refuza să fie „breloc” la cheia de contact a automobiliştilor, a stârnit furia barbară a câtorva dintre şefii FRAS care doresc să stăpânească tot ce mişcă pe patru roţi, în sportul cu motor.
Glumiţa cu „federaţia de salt cu prăjina” vă descalifică şi mai abitir! Mai rămâne să vă citesc pledoaria la fel de ironică prin care să „uniţi” canotajul cu yahtingul sau basketul cu voleyul şi cu handbalul, pentru că tot se joacă toate cu mingea şi cu mâna.
În final, vă sugerez domnule Tolontan, să vă onoraţi incontestabiala notorietate de jurnalist sportiv şi să vă informaţi despre performanţele internaţionale ale sportivilor de la FRK, printre care veţi avea surpriza să nu-i găsiţi pe tinerii Ponta şi Tăriceanu şi asta nu pentru că nu ar fi realmente talentaţi, ci doar prea „cruzi”. Aceste rezultate chiar merită comparate cu palmaresul internaţional al sportivilor de la FRAS!
Vă stau la dispoziţie, cu tot respectul, dacă doriţi satisfacţie, într-un duel jurnalistic pe tema sportului cu motor de care aţi demonstrat că nu aveţi habar dar pe care v-aţi grăbit să-l coborâţi în mahalaua fotbalului autohton care se pare că vă este mult mai familiară!

Radu Gheorghe Grozea
Jurnalist APAR

PS. Nu v-am adresat această scrisoare cu pretenţia de drept la replică, deşi dacă consideraţi că merită, nu mă opun publicării ca atare. Am scris toate acestea, cu durerea din sufletul unui om care a dedicat 40 de ani acestui sport şi care nu poate admite ca el să devină subiectul batjocurii „muezinilor” din „geamiile” fotbalului autohton.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Comedia după Melinte. Și răspunsul lui Victor Ponta
MesajScris: Joi Iun 14, 2012 10:52 am 
Neconectat

Membru din: Mar Iun 07, 2011 9:46 am
Mesaje: 119
Asa este, o reţeta de succes din presa românească este si aceasta: „minţiţi, minţiţi, că tot rămâne ceva! Iata ce se poate citi ca "adevar" din postarea de mai sus:” mai ales ca in conformitate cu reglementările Federaţiei Internaţionale a Automobilului – FIA şi cu Legea 69/2000 Autoritate Sportivă Naţională, pentru disciplinele sportive automobilism şi karting, este Automobil Clubul Român." Iata care este "adevarul" ptr. ca in Legea Sportului scrie cu totul altceva:
"Art. 21
(1) In sensul prezentei legi, sunt considerate structuri sportive:
a) asociatiile sportive;
d) ligile profesioniste;
e) federatiile sportive nationale;
f) Automobil Clubul Roman, pentru activitatea de automobilism sportiv si karting sportiv;
g) alte organizatii sportive nationale "
Nu apare deloc si nici nu avea cum sa apara ca ACR este investit printr-o lege romaneasca cu "Autoritate Sportiva Nationala", asta tine, din cate stiu, doar de FIA. De altfel pe situl ACR apare o astfel de adresa de la ACR-FIA si viceversa. ACR este o "structura sportiva" cu CIS iar articolul din Legea Sportului spune ca ACR este asimilat cu o struct.sportiva tocmai pentru (parere personala) a separa activitatile sportive de celelalte (turism,asistenta,casa schimb,etc). Din ceea ce am citit pe GSP una din nereguli este ca a fost intrerupt un cal;endar sportiv inclus deja in documentele ANST ptr. 2011 si s-a 'inaugurat" un alt campionat al unei federatii nou infiintate. Faptul ca FRK are abia ACUM (2011, 2012)un campionat national de karting este laudabil iar daca Dunlop organizeaza un campionat Dunlop ptr. care FRAS este partener e alta treaba. Singurii care decid unde si in ce conditii participa sunt pilotii (parintii ptr. unii dintre ei) si din cate s-a vazut pe acest site vreo 70 au al;es CNKD. Grav este altceva, cei care participa in CNKD nu pot iesi afara decat daca se inscriu si la FRK cu taxe mult mai mari si daca aleg sa nu mai participe in CNKD - asta oare cum se cheama?? Oare cum se procedeaza in Germania, Anglia, Franta - tari aflate la ani lumina de noi in sportul auto (kartingul fiind si el tot sport auto). Cat despre rezultatele kartistilor romani, atat cati pot sa mearga afara, sunt interesante informatiile de pe frk.com.ro si altele.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Comedia după Melinte. Și răspunsul lui Victor Ponta
MesajScris: Joi Iun 14, 2012 11:03 am 
Neconectat

Membru din: Mar Iun 07, 2011 9:46 am
Mesaje: 119
Iata ce mai e pe net:
"Cel puţin pentru mine, participarea românească la prima etapă SEEKZ a sezonului 2012, disputată în Bulgaria la Haskovo, a atins cel mai jalnic nivel, de până acum. Deşi s-au înscris, doar trei dintre valorile incontestabile ale kartingului autohton David Dugăeşescu, Tiberiu Iorgulescu şi Viktor Ştefan, nici aceştia nu au demonstrat maturitate şi disponibilitate de a promova kartingul naţional. Poate că şi lipsa oricărei forme de „mobilizare” din partea federaţiei şi a oricărei manifestări a „antrenorului federal”, a făcut ca Dugăeşescu care a uimit pe toată lumea cu prestaţia de la KZ2 din prima etapă a CNK şi Tibi Iorgulescu care nu s-a „remarcat” decât în „şuşaneaua” FRAS, să aleagă participarea în KF2 unde nu s-a constituit clasă!!!" Asta apropo de "....să vă informaţi despre performanţele internaţionale ale sportivilor de la FRK,..". Cine a fost "antrenorul federal" de la FRK ???
Ultimii 2 au ales sa mearga la o "susanea FRAS" in iunie 2012 si s-au clasat pe locuri fruntase (v.fras.ro). Ce inteleg de aici - ca articolul dlui Tolontan a pus in pericol kartingul romanesc inainte de a fi scris !! :dint :dint


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Comedia după Melinte. Și răspunsul lui Victor Ponta
MesajScris: Joi Iun 14, 2012 3:39 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Aug 05, 2010 1:54 am
Mesaje: 162
Errare humanum est, perseverare diabolicum!

Domnule Eugen, văd că rămâneţi consecvent în a interpreta după bunul plac, al dumneavoastră şi al domnului Mazilu, cam tot ce este reglementat intern şi internaţional în domeniul kartingului sportiv. Îmi pare rău dar eu sunt şi mai consecvent în a corecta inexactităţile pe care le promovaţi.
Cum aţi citat chiar dumneavoastră, din Legea 69/2000 la capitolul structuri sportive, pentru karting şi automobilism, ţinându-se cont în mod firesc de reglementările FIA, este desclarat unic responsabil ACR-ul, deci este mai mult decât clar că răspunderea şi deci prerogativele ACR-ului pentru aceste sporturi sunt excluzive!!!
[quote][Din ceea ce am citit pe GSP una din nereguli este ca a fost intrerupt un calendar sportiv inclus deja in documentele ANST ptr. 2011 si s-a 'inaugurat" un alt campionat al unei federatii nou infiintate/quote] Aceast afirmaţie este calomniatoare un numai pentru FRK dar şi pentru sutele de sportivi care au participat la Campionatul Naţional de Karting, începând cu prima sa ediţie din 1974. FRK a continuat acest campionat care nu a fost "inaugurat" odată cu înfiinţarea FRK. Odată cu delegarea puterii sportive pentru karting, ACR-ul a delegat FRK-ului şi organizarea CNK pe care o asigurase timp de 37 de ani!
Dacă nu aţi ştiut, articolul despre SEEKZ, din care aţi citat este ccris chiar de mine care am toată legitimitatea, dată de profesie şi de cei 40 de ani de karting, să analizez critic prestaţia piloţilor FRK care este oricum la "ani lumină" de cea a sportivilor de la FRAS!
În rest vă mai aduc aminte un vechi proverb: Câinii latră, caravana trece!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Comedia după Melinte. Și răspunsul lui Victor Ponta
MesajScris: Joi Iun 14, 2012 6:18 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Ian 25, 2011 5:20 pm
Mesaje: 86
Localitate: Bucuresti
Domnule Grozea, ar fi benefic sa vorbiti adevaruri, nu prostioare. Care sunt acei sportivi FRK care se afla la "ani lumina" de sportivii FRAS, la nivel de perfomanta ? Cumva David Dugaesescu care concureaza in ambele campionate ? Cumva Eduard Birloiu care la fel participa in ambele campionate ? Care este aportul FRK la nivelul de performanta la care au ajuns ei si multi altii cei care au concurat sau concureaza inca in campionat ? Va raspund eu, poate doar faptul ca FRK-ul a scos in fata acei copii ai caror parinti au avut posibilitati materiale suficiente pentru a antrena si sustine performanta.
FRK, si la fel si FRAS, nu are nici o legatura cu nivelul de pregatire al concurentilor, este doar meritor pilotilor si ai celor care i-au sustinut material !

_________________
http://www.vandkart.ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Comedia după Melinte. Și răspunsul lui Victor Ponta
MesajScris: Joi Iun 14, 2012 7:19 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Aug 05, 2010 1:54 am
Mesaje: 162
Dragă Georgeg,

Fiind ceva mai bătrân şi decât tatăl dumitale, care cred că nu spune "prostioare", aştept scuzele
pe care mi le datorezi! Până la Dugăeşescu şi Bârloiu, care nu cred că au crescut în performanţă pentru că au alergat şi la FRAS :lol: , pune te rog mâna şi uită-te în clasamentele WSK sau CE! :oops:
Aportul FRK este esenţial, măcar pentru faptul că licenţele FRK sunt valabile şi internaţional, pe cînd licenţa FRAS este bună doar pentru "Campionatul Mondial pe Ţară" :tong
Lozinca cu scosul în faţă a sportivilor cu posibilităţi materiale care le permit performanţă este, pe cât de populistă, pe atât de adevărată! Este chiar esenţa sportului cu motor care nu se poate face fără mulţi bani! După mintea dumitale, ar trebui să cerem să fim admişi în F1 cu o Dacie, pentru că doar atâţi bani avem! :please
Dacă chiar ai vrea să faci sport de performanţă, ar trebui să ştii că pentru asta este nevoie de o federaţie, dacă nu, ajunge şi un cămin cultural.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Comedia după Melinte. Și răspunsul lui Victor Ponta
MesajScris: Joi Iun 14, 2012 8:57 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Ian 25, 2011 5:20 pm
Mesaje: 86
Localitate: Bucuresti
Pana la scuze mai aveti ceva de muncit, mai intai va intreb iar, poate nu ati inteles ideea : cu ce a ajutat FRK la performantele pilotilor? Daca vreti sa insinuati ca David s-a format ca pilot intr-un an de kf2, la o clasa cu doar doi concurenti valabili ?
Legat de restul afirmatiilor dvs., ar trebui ca scuzele sa aiba directie inversa, daca nu ati mai sari ca ars in sus si ati reciti corect ati oberva ca treaba cu singurul merit al FRK chiar nu o spusesem ironic, era o recunoastere. Iar mintea mea va rog sa o lasati acolo unde e, pentru ale altora ar fi bine sa va faceti griji!

_________________
http://www.vandkart.ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Comedia după Melinte. Și răspunsul lui Victor Ponta
MesajScris: Joi Iun 14, 2012 10:10 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Iun 07, 2011 9:46 am
Mesaje: 119
Domnule "georgeg", bineinteles ca stiti ca si mine ca intr-o disputa, indiferent pe ce subiect, cel mai destept se retrage daca vede ca interlocutorul nu este la acelasi nivel, eu unul mi-am dat seama ca cei 40 de ani ai dlui. Grozea vorbesc mereu si pe orice subiect. Revenind la afirmatia domnului respectiv cum ca la adaugarea in L sportului a modificarii ptr. ACR s-a tinut cont de reglementarile FIA si, mai departe in acelasi ton rupt de adevar, ca prerogativele (tare formularea !!!) ACR sunt mai mult decat clare - o aiureala, o lege nu se face cu "tinut cont", " a fost declarata" si "e mai mult decat clar", o lege se face cu chestiuni clare, ceea ce si este - anume ca ACR este doar o structura sportiva ptr. automobilism si karting sportiv. Tot in L Sport. mai scrie ca o federatie nationala se face tinand cont de federatia internationala corespunzatoare, deci CIK-FIA, dle. specialist in reformulari !Discutia pe aceasta tema se lungeste si nu are a face cu forumul sau kartingul ! Campionatul in 2011 a fost organizat de o federatie, conf. Legea sport ,asa ca nu are a face cu FRK care era in faza de "nastere". Daca din 1974 au fost doar sute de piloti e tragic dar si comic, sunt 37 de ani, totusi, altii au mii de sportivi intr-un singur an. Aici este dovada calitatii campionatelor de pana in 2011 nu in 40 de ani vechime in karting al unuia sau altuia, de fapt aportul FRK este in hartii, conf. Dl. Grozea !! Ca sa scrii despre niste performante (in orice sport) si sa analizezi (critic sau laudativ) nu trebuie sa ai 40 de ani vechime , ai nevoie de internet sau contacte cu federatiile respective si sa fii un bun jurnalist. Atat !! Cat despre incheierea postarii dlui. Grozea - eu ma regasesc in "caravana" si, asa cum am scris la inceput, in aceasta disputa am ales sa ma retrag, nu ca nu as putea sa continui dar fac parte din categoria celor care isi recunosc capacitatile si in plus cred ca forumistii nu au nevoie de polemici neconstructive ci de informatii si stiri din karting chiar si de la cei care nu au zeci de ani in aceasta lume a sportului karting asa cum este 'georgeg" si altii, din c ampionatele FRK si Dunlop-FRAS. Toata povestea a pornit de la prestatia dnei. Melinte care a trecut fff usor peste interesul kartingului romanesc si a avizat infiintarea FRK. Explicabil, ptr. d-sa era mult mai important canotajul in care exceleaza viitoarea campioana Melinte care are o vechime de 8 luni in acest sport. Asta a fost subiectul adevarat iar kartingul a fost adaugat asa, ca subiect suplimentar , in articolul dlui. Tolontan!!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Comedia după Melinte. Și răspunsul lui Victor Ponta
MesajScris: Vin Iun 15, 2012 9:47 am 
Neconectat

Membru din: Mar Iun 07, 2011 9:46 am
Mesaje: 119
""About FIA: The Fédération Internationale de l'Automobile is the governing body for world motor sport and the federation of the world’s leading motoring organisations. " FIA are 31 de campionate intre care, culmea, exista si unul de karting (asimilat sportului cu motor) ! Cum ar fi "Federatia romana de raliuri", "Federatia romana de slalom" ?!? Ar fi frumos pentru istoria de peste ...zeci de ani a raliurilor din Romania si o rasplata pentru cei ... mult mai multi sportivi (fata de karting) care au fost si sunt in raliuri , asta daca s-ar merge pe (i)logica :bang de la karting! Ar fi fost frumos daca aparea cineva care sa se numeasca "tata raliu" :dint sau "tata coasta" :pfff (haios, nu ?) s.a.m.d. si sa isi aroge toate cele bune (cele rele erau la ailalti !). Nu am scris cu rautate dar intotdeauna "spargerea" unui intreg formeaza cioburi in care se pot taia chiar cei care au provocat cu buna stiinta "evenimentul" respectiv. C-asa-i in sport !!! :dance :dance. Cu postarea asta caravana pleaca, raman ....., c-asa-i la drum ! :safe


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 20 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2

Acum este Dum Iul 15, 2018 8:55 pm

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron

Firme Partenere

Parteneri Media

News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
phpBB SEO