Dragi prieteni,
Respectiva glumă nu este neapărat nevinovată şi îmi cer scuze dacă cineva s-a simţit jignit!
Am încercat, cu ceva timp în urmă, animat de cele mai bune şi mai serioase intenţii, să atenţionez
pasionaţii kartingului din România asupra situaţiei reale şi legale a acestei discipline sportive în
România şi am primit "replici" care impun măsuri mai drastice.
Până la declanşarea unor astfel de măsuri, care este iminentă şi care oricum intră în competenţa
altor instituţii, am considerat că o continuare a dialogului, pe un mediu de comunicare realmente
valoros cum este acest forum, poate fi de mare utilitate. Gluma pe care am încercat-o nu a
intenţionat alceva decât să ofere un exemplu despre ce s-ar întâmpla dacă, o altă structură sportivă
ar intenţiona să se implice la nivel naţional, într-un sport care are o federaţie proprie şi pentru care
respectiva structură nu are prerogative confirmate de către ANST. O astfel de intruziune, dincolo
de aspectul ilegal şi abuziv, devine periculoasă pentru toţi cei interesaţi în practicarea kartingului
sportiv şi care, considerând credibilă şi legală o astfel de alternativă, ar putea fi expuşi unor
situaţii ilegale şi chiar unor pagube materiale.
Publicarea, într-un mediu public de comunicare, a unei informaţii care expune publicul unor astfel de riscuri,
implică o serioasă responsabilitate şi nu poate fi justificată doar de dreptul la liberă exprimare.
În concluzie, publicarea unui aşa zis "Calendar 2012 al Campionatului Naţional de Karting" emis de către
Federaţia Română de Automobilism Sportiv, se cere amendată prin atenţionarea tuturor vizitatorilor acestui forum că singurele informaţii legale şi oficiale despre competiţiile de nivel naţional organizate pentru această disciplină sportivă sunt cele care provin de la Federaţia Română de Karting (
www.frk.com.ro)
Mulţumind administratorilor acestui forum, pentru serviciile pe care le aduc pasionaţilor kartingului din România, îmi exprim convingerea că această incontestabilă utilitate va fi continuată prin publicarea tuturor informaţiilor
şi dialogurilor care să servească promovării şi dezvoltării kartingului în România.